Ved du hvad forskellen på akryl og gele negle er?

Drømmer du om lange, smukke og holdbare negle, er du ikke alene. Kunstige negle har taget mange kvinder med storm verden over. Grunden til dette skyldes bl.a. at neglene kan formes efter eget ønske, lakeres i alverdens farver og designs, og så holder de i op til 4 uger, hvilket er en fordel i en travl hverdag. Det kan også være, at du døjer med tynde og skrøbelige negle, som nemt flosser eller knækker, og her kan kunstige negle være din redning.

Der findes forskellige typer kunstige negle. Akryl og gele negle er meget populære, men hvilket sæt negle passer bedst til dig? I dette indlæg dykker vi ned i, hvad forskellen på gele og akryl negle er. Men først kommer vi ind på, hvad der hver især karakteriserer de to sæt negle.

Akryl negle

Akryl negle er særdeles holdbare og robuste, hvilket er en af grundene til deres mangeårige popularitet. Selve akrylen har konsistens som en pasta, der lægges på neglen, hvorefter den formes efter ønske med en pensel. Pastaen laves af at blande pulver med en væske. Der skal ikke anvendes UV- eller LED lys til at hærde akryl - massen hærder nemlig ved lufttørring. 

Det kræver erfaring at arbejde med akryl, da massen begynder at tørre, så snart den lægges på neglen og kommer i kontakt med luft. Det vil sige, at akrylen lige så stille hærder, når du arbejder med den på neglen. Der kan gå helt op til et døgn, før akrylmassen er gennemhærdet, hvilket betyder, at neglene skal undgå unødvendig kontakt med hverdagens ting og sager. 

Akrylnegle kan se mere kunstige ud sammenlignet med gele negle. Dette skyldes det tykkere lag, som kræver mere arbejde og slibning for at opnå et naturligt udseende.

For at fjerne din akrylnegle anvendes acetone, som opløser akrylen. Dette tager tid, men så længe det gøres korrekt, er det mere skånsomt for naturneglene. 

Gele negle

Gele negle består af en tyktflydende masse, som skal hærde under UV- eller LED-lys. Gelen påføres i flere lag oven på din egen naturnegl indtil du har opnået det ønskede resultat. Mellem hvert lag skal gelen have lov til at hærde. Den korte hærdetid gør, at du hurtigt kan fortsætte med dagens gøremål.

Gelenegle er kendt for at være fleksible, men hvis du ikke passer godt på og tager hensyn til dine lange negle, har de en større tendens til at knække sammenlignet med akrylnegle.

Holdbarheden er helt op til 4 uger, hvis du sørger for at preppe naturneglene ordentligt og undgår stød og slag. Gelenegle fremstår desuden mere naturlige sammenlignet med andre typer kunstige negle. Du har lettere ved at forme og slibe dem, og derved opnå det udseende du drømmer om.

Det er ikke muligt at opløse gelen fra neglene. For at fjerne den skal gele neglen files ned. Dette kan nemt gøres med en almindelig fil eller en elektrisk fil.

Det er en god ide at være ekstra varsom, når du giver dig i kast med at file gele neglen ned. Ellers risikerer du, at naturneglen tager skader. Derfor er det altid en fordel at lægge 2 lag base coat, inden du påfører første lag gele. 

Gelenegle er for alle, uanset om du er nybegynder, øvet eller professionel. Som nybegynder starter du måske ud med at lægge en farve på neglen. Efter et par gange kan du begynde at eksperimentere med flere farver, eller måske lave et simpelt design.

Så snart du har al udstyr hjemme, går der ikke længe, før du kan lave de flotteste negle på dig selv og dine veninder. 

Opsummering: Hvad er forskellen på akryl og gele negle?

Selvom du opnår flotte og holdbare negle ved både gele negle og akryl negle, er der stadig fordele og ulemper, som du bør overveje inden du giver dig i kast med kunstige negle. Hvad du i sidste ende vælger, afhænger af personlige præferencer og hvor meget tid du ønsker at lægge i de forskellige processer. Vi kan konkludere, at forskellen på akryl negle og gele negle er:

  • Akrylnegle er særdeles stærke og robuste, men ikke lige så fleksible som gelenegle. Hvis du går efter et mere let og naturligt udseende, bør du vælge gele.
  • Det er nemmere at komme i gang med gelenegle - selv for nybegyndere, hvorimod akrylnegle kræver mere øvelse for at opnå et ordentligt resultat.
  • Gelenegle hærder efter 30-60 sekunder under UV lys, hvorimod akrylnegle hærdes ved lufttørring, og er gennemhærdede efter ca. 24 timer. Du bør derfor være mere påpasselig i det første døgn efter at akrylen er påført.
  • Begge typer har en lang holdbarhed, men akrylnegle holder som regel lidt længere, da massen er kendt for sin hårdhed. Til gengæld ser akrylnegle ofte tykkere og mere kunstige ud, mens gelenegle har en naturlig glans.
  • For at fjerne gelenegle anvendes en fil - enten almindelig eller elektronisk. Som nybegynder bør du være forsigtig, så du ikke sliber ned i naturneglen. Akrylnegle fjernes med acetone.

Example blog post
Example blog post
Example blog post