Akryl negle allergi

Har du mistanke om negleallergi? Eller vil du bare være på forkant og undgå de risici der er forbundet med brugen af akryl til at lave kunstige negle? Så snart produktet kommer i kontakt med huden, vil der altid være risiko for at udvikle allergi.
I dette blogindlæg gør vi dig klogere på hvordan du undgår at udvikle allergi ved i stedet at tilvælge de rette negleprodukter, som indeholder færre kemikalier. 

Hvad er akryl negle allergi?

Akryl negle indeholder akrylater, som kan fremkalde allergi, når det kommer i kontakt med huden. Akrylater har til formål at få lakken til at hærde, når neglen kommer under UV-lys.Hydroxyethylmetakrylat (HEMA) er ofte et af de akrylater, som tilsættes lakken og anvendes i hærdningsprocessen. Når du påfører akryl, kan lakken trænge ned i neglen eller komme i kontakt med huden og forårsage allergi.

Hydroxyethylmetakrylat (HEMA) er ofte et af de akrylater, som tilsættes lakken og anvendes i hærdningsprocessen. Når du påfører akryl, kan lakken trænge ned i neglen eller komme i kontakt med huden og forårsage allergi. 

Det er værd at huske på, at akryllak kan være allergifremkaldende i flydende tilstand. Når først akrylen er hærdet, er der ikke risiko for allergi. Undgå derfor al kontakt med huden under påføring.

Når først du udvikler akryl negle allergi, må du leve med det resten af livet. Udover hudkontakt er det skadeligt at indånde akryl dampe. Selve væsken har en meget kraftig lugt og damp, som kræver ordentlig udluftning.

Det kræver både stor viden og øvelse at mestre akrylnegle. Derfor vælger mange at få dem lavet hos en professionel negletekniker.

Tegn på akryl allergi

Hvis du oplever følgende, kan det være tegn på akryl allergi. Husk altid at opsøge din læge hvis du er i tvivl.

 • Rødme
 • Hævelse
 • Kløe
 • Skællende hud
 • Revner i huden
 • Små blærer

Akryl allergi viser sig oftest ved, at du får røde og hævede fingre, som ledsages af kløe og svie. Huden kan også begynde at revne og skælle. Det minder meget om et eksemudbrud. Nogle oplever også, at der opstår små blærer, som bliver til sår, når de springer. 

Du kan udvikle akryl negle allergi, uanset om du ordner negle derhjemme, eller får dem lavet hos en negletekniker.

Gel polish fra Nail4You er HEMA-fri

Leder du efter et alternativ til akryl negle? Gel polish er både sundere og resultatet er flottere og mere naturligt end akryl negle.

Hos Nail4You går vi hverken på kompromis med kvaliteten eller din sundhed. Derfor er alle N4Y gel polish HEMA-fri, og vi har nøje sammensat ingredienserne, så de indeholder færre kemikalier, som er skånsomme mod negle og neglebånd. Derudover overholder vores produkter dansk lovgivning og sælges kun inden for EU.

Vores gel polish er også fri fra formaldehyd, toluen og dibutylphthalat (DBP), som er en række farlige stoffer, der kan være med til at udvikle allergi. Det er ikke kun vores gel polish som er skånsomme overfor din hud. Det samme gør sig gældende for N4Y basecoat og topcoat

Selvom produktet fokuserer på at minimere kemikalier, vil du stadig opleve samme høje kvalitet. Du kan derfor trygt påføre vores gel polish med god samvittighed og gå hjemmefra med de flotteste fingerspidser, fantastisk glans og et langvarigt resultat.

Derfor bør du vælge gel polish fra Nail4You:

 • HEMA-fri
 • DBP-fri
 • Indeholder færre kemikalier
 • Overholder dansk lovgivning
 • Forhandles kun inden for EU

Mangler du inspiration til, hvordan du kommer i gang med at kreere de flotteste negle? Vælg en af vores startpakker som indeholder alt hvad du har brug for til at komme i gang. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du mangler vejledning i valg af produkter. 

Kilder: 

https://mst.dk/borger/sundhed-og-kemi/personlig-pleje/kunstige-negle
https://www.videncenterforallergi.dk/produkter/kunstige_negle_og_gelneglelak/
https://www.astma-allergi.dk/viden-om/kontakteksem/allergisk-kontakteksem/limstoffer/akrylater/
https://illvid.dk/sundhed/advarsel-kemiske-stoffer-i-neglelak-kan-medfoere-livsvarig-allergi


Example blog post
Example blog post
Example blog post