Fri fragt over 400kr — Dag-til-dag levering — Tilfredshedsgaranti
 • Danmark

  Danmark

  (DKK kr.)

 • Færøerne

  Færøerne

  (DKK kr.)

 • Finland

  Finland

  (EUR €)

 • Norge

  Norge

  (DKK kr.)

 • Storbritannien

  Storbritannien

  (GBP £)

 • Sverige

  Sverige

  (SEK kr)

 • Tyskland

  Tyskland

  (EUR €)

Acetone til negle - Derfor bør du undgå det!

Mange anvender acetone eller produkter der indholder acetone på deres negle når de skal fjerne produkt - hvad end det er neglelak, gel polish, gelenegle eller noget helt fjerde. Dog kan det være meget skadeligt at anvende denne type fjernelses produkt, da acetone på hud og negle kan medføre eksem eller revnedannelse.

Acetone til negle

Acetone er i mange år blevet brugt som “acetone neglelakfjerner” og til fjernelse af negleprodukter. Grunden til det er, at stoffet acetone er et affedtende middel, som kan gå ind og opløse produktet. Årsagen til, at acetone har været brugt i mange år, er, fordi det er en billig og effektiv måde at opløse og fjerne negleprodukter.

Acetone har dog aldrig været tiltænkt til brug på mennesker, da kemikalierne er skadelige for huden. Stoffet er oprindeligt tiltænkt til anvendelse på materielle ting, hvis f.eks. olie, læderfarve, lim, celluloselak eller lignende skal opløses og fjernes fra genstanden.

Som pletfjerner er acetone yderst kraftig. Du skal derfor kun anvende acetone i meget små mængder og så lidt som muligt på og omkring huden. Hvis uheldet er ude, kan der opstå en allergisk reaktion med smertefulde og ubehagelige konsekvenser til følge.

Alternativer til acetone

Der findes heldigvis et alternativ til det populære men skadelige stof acetone. Bliv klogere på dine alternativer herunder.

Neglefil

Et alternativ, som vi altid anvender hos N4Y, når vi skal fjerne negleprodukter, er ved hjælp af neglefile. Alt efter hvilket produkt der er blevet brugt på dine negle, vil vi altid anbefale at file produktet ned frem for at bruge acetone.

Filer du produktet af med den rette teknik, kan det sagtens gøres uden at skade din naturnegl. Se videoen herunder for at blive klogere på, hvordan du anvender en neglefil til fjernelse af negleprodukter.

Video https://www.youtube.com/watch?v=yVpu8hoYhw0

Følger du denne proces, kan du nemt og hurtigt fjerne dit negleprodukt uden skader på huden og din naturlige negl. Sådan sikrer du også, at dit næste sæt negle har de rette forudsætninger, da huden og neglene er sunde og raske - klar til et nyt sæt smukke negle.

Effekten af acetone - uden skadelige stoffer

Ønsker du effekten af acetone når du skal fjerne det overskydende lag af klister/gele, når dine negle og produktet har været i UV-lampen og er hærdet? Så er vores Gel Wipe et godt bud.

Med dette produkt sikrer du, at alt klister på neglen fra det hærdede produkt forsvinder - samme effekt som ved brugen af acetone, bare uden de skadelige konsekvenser som en allergisk reaktion medfører.

En gel wipe er perfekt til at få det sidste shine frem på neglen. Den kan ligeledes bruges til prep, efter du har filet negleproduktet af, for at sikre, at olier og skidt er renset væk fra naturneglen inden påførsel af nyt produkt.

Neglelakfjerner med acetone

Mange anvender acetone i forbindelse med aftagning af stærke negleprodukter som akryl, gelé og shellac. Du kan fjerne gellak med acetone, men du kan også fjerne gelenegle med acetone. Udover dette kan du fjerne akryl negle med acetone samt fjerne shellac med acetone.

Dette gøres ved soak off-metoden, hvor neglene enten “bades” i acetone eller pakkes ind ved hjælp af pads vædet med acetone, fastholdt af negleklips. Du bør dog overveje konsekvenserne heraf, da begge metoder rammer huden og er skadelige for dine naturnegle.

Overordnet set er det dig, der bør afgøre, om du skal anvende en neglelakfjerner med eller uden acetone, hvor villig du er til at udsætte din hud og negle for det skadelige stof.

En negleverden med mindre kemi

Vi skal være glade for negleverdenen, da vi kan forme og udtrykke os med forskellige negle og negledesigns.

Dog er det en verden, der har været fuld af kemikalier. Vi arbejder derfor mod smukke negle uden skadelige stoffer og kemikalier som f.eks. acetone og HEMA.

Med vores produkter sikrer vi dig smukke negle og en bekymringsfri vej derhen. Hos Nail4You er smukke negle ikke ensbetydende med farlige stoffer og kemikalier.

FAQ

Hvad er acetone?

Acetone er en kemisk forbindelse. Acetone bruges ofte som opløsningsmiddel for f.eks. olie, læderfarve, lim, celluloselak eller lignende.

Hvordan lugter acetone?

Acetone har en skarp og særlig lugt, mange forbinder acetone med lugten af neglelakfjerner.

Er acetone farligt?

Acetone er farligt i det omfang, at det kan medføre eksem og revnedannelse på hud og negle. Acetone bør derfor ikke være i kontakt med huden. Acetone skal bruges nænsomt og i meget små doser, helst fortyndet.